Ενεργειακό αποτύπωμα

Ηλεκτρικό ρεύμα

Το 2003 οταν η επιχείρηση μας μετακόμισε στις νέες εγκαταστάσεις μας η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος ηταν τουλάχιστον 5000kwh ανα μήνα.

Το 2009 μετά απο κάποιες αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε και με την τοποθέτηση λαμπτήρων τεχνολογίας LED σε κάποια τμήματα, η κατανάλωση μειώθηκε περίπου στα 3400kwh ανα μήνα.

Το 2016 η κατανάλωση ρεύματος δεν υπερβαίνει τα 1800kwh-2500kwh ανα μήνα (ανάλογα την εποχή). Αυτό το πετύχαμε με την περαιτέρω χρήση λαμπτήρων τεχνολογίας LED lighting καθώς επίσης μειώνοντας τον αριθμό των λαμπτήρων που γενικότερα βρίσκονται σε χρήση κατα τις εργάσιμες ώρες χωρίς φυσικά να επηρεάζεται η ποιότητα φωτισμού.

Έχουμε ήδη σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις μας για την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.

Κατανάλωση πλαστικού

Απο το 2009 έχουμε εισαγάγει την χρήση οικιακών σκευών για το προσωπικό μας μηδενίζοντας ετσι την ανάγκη για αναλώσιμα πλαστικά ποτήρια και σκεύη.

Κατανάλωση χαρτονιού

Απο το 2005 αποθηκεύουμε και επαναχρησιμοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος των συσκευασιών των προμηθευτών μας για τις ταχυδρομικές αποστολές και ετσι διπλάσιάζουμε κατ’ελάχιστο μόνο με αυτην την αλλαγή απο μέρους μας.

Κατανάλωση χαρτιού εκτύπωσης

Για εσωτερικές χρήσεις δεν πετάμε το χαρτί που εκτυπώθηκε με λάθη και επανεκτυπώνουμε στην άλλη πλευρά. Επίσης αποφεύγουμε να εκτυπώνουμε εαν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Κατανάλωση χάρτινης σακούλας

Προσπαθούμε να μειώσουμε το χαρτί περιτυλίγματος που μεταβιβάζουμε στους πελάτες μας δίνοντας τους σακούλες οταν ειναι πραγματικά απαραίτητο ή οταν ζητηθεί απο τους ίδιους.

Εσωτερικός δικτυακός εξοπλισμός

Απο το 2005 όλα μας τα τερματικα και εξυπηρέτες έχουν προγραμματιστεί ωστε να σβήνουν μετα απο μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Απο τον Οκτώβριο του 2009 έχουμε αντικαταστήσει τα τερματικά με νέα που φέρουν 12V / 3A / 36W ονομαστική ισχύ τροφοδοτικού. Η πραγματική κατανάλωση βέβαια ανέρχεται κατα μέσο όρο στα 15W/τερματικό. Επίσης βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία όλοι οι εξυπηρετες απο το 2005, οποτε παρατείνουμε την ζωή κτήσης τους σεβόμενοι την ενέργεια και τα υλικά που χρειάστηκαν για να κατασκευαστούν.

Στα περισσότερα τερματικά πριν το 2009 που ειναι εκτός υπηρεσίας, τους δόθηκε μια νεα εργασία αν άξιζε ή αποσυναρμολογήθηκαν για ανταλλακτικά, επεκτείνοντας εκ νέου την ζωή κτήσης τους.

Ποιότητα προϊόντων

Προσπαθούμε να ενδυναμώνουμε τους πελάτες μας προεπιλέγοντας τα προϊόντα μας με προσοχή δίνοντας βάση στην ποιότητα, αντοχή και επισκευασιμότητα τους. Επίσης προσπαθούμε να επεκτείνουμε την ζωη των σκελετών που διαθέτουμε ακόμα και αν η επίσημη υποστήριξη του κατασκευαστή με ανταλλακτικά έχει λήξει. Προσπαθούμε να επισκευάσουμε ή να βρούμε ενα άλλο ανταλλακτικό  ωστε να επεκταθεί η ζωή του σκελετού.

Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει εντός της εταιρείας μας και ειδικά εντός της βιομηχανίας μας στον τομέα των βιοδιασπώμενων υλικών αλλα δεχόμαστε και ενσωματώνουμε τα θετικά βήματα εξέλιξης οπως αυτά συμβαίνουν.

Λίγο, λίγο η αλλαγή έρχεται.

Share this | Μοιραστείτε: