τηλ. για ραντεβού 210 68 26779
τηλ. για ραντεβού 210 68 26779

Η χρησιμότητα των διπλεστιακών φακών στην σημερινή εποχή

Η χρησιμότητα των διπλεστιακών φακών στην σημερινή εποχή
17/02/2021 Editor

#kakiasoptics #bifocals #varifocals #Χαλάνδρι #Athens #Greece

Με την σταδιακή σχεδιαστική εξέλιξη και αποδοχή των πολυεστιακών φακών απο τους χρήστες η κατασκευή των διπλεστιακών περιοριορίστηκε σημαντικά και σε σημείο οπου πλέον δεν συστήνονται σε καθημερινή βάση απο τους ίδιους τους οπτικούς.

Οι κατασκευαστές πολυεστιακών φακών έχουν καταφέρει να παρέχουν την βέλτιστη όραση σε κάθε διαφορετική περίπτωση με την ελάχιστη αντίληψη των εκτροπών απο τον χρήστη. Κάτι τέτοιο έγινε εφικτό με την εξέλιξη των μηχανημάτων, την ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην παραγωγή αλλα και την αυτοματοποίηση στην εύρεση και τροποποίηση του σχεδιασμού των φακών ανάλογα με την συνταγή για μακρυά και κοντά.

Τα διπλεστιακά συνεχίζουν να διατηρούν δικαιολογημένα ομως ένα μερίδιο στις προτιμήσεις λίγων καταναλωτών και οπτικών. Σημαντικό πλεονέκτημα των διπλεστιακών φακών ειναι το διευρυμένο πεδίο όρασης και οι λιγότερες παραμορφώσεις συγκριτικά με τους πολυεστιακούς ειδικά σε δύσκολες συνταγές.

Το πλεονέκτημα αυτό βέβαια περιορίζεται οταν λάβουμε υπόψη μας την αναπήδηση εικόνας που οι περισσότεροι νέοι χρήστες αντιλαμβάνονται να συμβαίνει στην διαχωριστική γραμμή μεταξύ μακρυνής και κοντινής εστίας. Σε αυτό συνεισφέρει η δυσκολία της συνταγής και ο σχεδιασμός του διπλεστιακού.

Ακόμα κι έτσι ομως οι διπλεστιακοί αλλα και οι μονοεστιακοί φακοί συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικά εργαλεία στην κάλυψη καθημερινών αναγκών. Το σημαντικό συμπέρασμα είναι οτι σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει μια λύση για όλα.

Ο καλύτερος συμβιβασμός όμως για γενική χρήση συνήθως ειναι τα πολυεστιακά.

Πηγές:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bifocals

Share this | Μοιραστείτε: