Χρήση UVC και αντισηπτικών

Χρήση UVC και αντισηπτικών
23/05/2020 Editor

#kakiasoptics #FYI #UVC #contactlenses #alcohol #skinantiseptic #Χαλάνδρι #Chalandri #Athens #Greece

Ενημερώνουμε οτι κάνουμε συμπληρωματική χρήση συσκευών UVC για την απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων μόνο. Ο χρόνος που απαιτείται είναι 1-3sec σε μιά απόσταση εως 5cm.  Το προσωπικό κάνει χρήση αντισηπτικών που δεν ερεθίζουν το δέρμα, η δράση των οποίων γίνεται εντός 15sec που μπορεί να έχει κάποιο εναπομείνων αποτέλεσμα εως και 48 ώρες.

Να σημειωθεί οτι το δέρμα έχει πολλές ιδιότητες μια εκ των οποίων να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού απο εξωτερικούς μικροργανισμούς, καθ’οτι αυτο ειναι αδιαπέραστο. Αν υπάρχει συνεχή και αδιάλλειπτη επαφή με νερό ή αντισηπτικό δημιουργείται ξηροδερμία και ανατάραξη ισορροπίας. Οταν υπάρχει ξηροδερμία το δέρμα παύει να έχει την ίδια αμυντική αδιαπερατότητα.

Ο λόγος που πλένουμε τα χέρια μας ειναι για να μειώσουμε τους μικροργανισμούς σε ασφαλή επίπεδα και για τους χρήστες φακών επαφής αυτή η συνήθεια είναι απολύτως απαραίτητη. Οπως λέει και το άρθρο της Guardian:

‘Here’s one thing you can do to lower your risk.’ It’s simple. It’s right there and doesn’t cost anything. Wash your hands with soap before you touch your mouth, your nose or your eyes. It’s empowering because it really does make a difference.”

Product info (pdf)

https://en.wikipedia.org/wiki/Hand_washing#Adverse_effects

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1

https://en.wikipedia.org/wiki/Human_skin

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/keep-it-clean-the-surprising-130-year-history-of-handwashing

Share this | Μοιραστείτε: