Οθόνες LED και f.luxometer

Οθόνες LED και f.luxometer
10/08/2016 Editor

#kakiasoptics #relax #luxmeter #HEV #LED #bluelight #spectrum #programmers #flux #Chalandri #Athens #Greece

f.luxometer

Οι ηλεκτρονικές συσκευές εκπέμπουν αυξημένα επίπεδα μπλέ φωτός. Ενεργειακά τα επίπεδα τους είναι χαμηλά αλλα συσσωρευτικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα όρασης. Επιπλέον το μπλέ φώς είναι χρήσιμο μόνο κατα την διάρκεια της ημέρας γιατι ρυθμίζει τους κιρκάδιους ρυθμούς.

Ο ιστότοπος https://fluxometer.com μας δείχνει το φάσμα που εκπέμπει η κάθε συσκευή. Για χρήστες που περνούν πολλές ώρες στον υπολογιστή, ενα πρόγραμμα οπως το f.lux  μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο ειδικά μετά την δύση του ηλίου. Συμπληρωματικά μπορείτε να κάνετε και χρήση φακών οράσεως Blue blocking μαζί με το f.lux ωστε οι ρυθμίσεις του να μην ειναι τόσο ακραίες στην αλλοίωση των χρωμάτων.

Έμεις συστήνουμε πάντως μετά τις 19.00 να ελαχιστοποιείται η χρήση των συσκευών για τα απολύτως απαραίτητα και να μειώνουμε τα επίπεδα περιβάλλοντος φωτισμού λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Οι λαμπτήρες που θα παραμένουν αναμμένοι να ειναι οι ελάχιστοι και μέχρι 3000Κ θερμοκρασίας. Έτσι μετα το δείπνο χαλαρώνουμε και ετοιμαζόμαστε για ύπνο.

Πηγές:

https://justgetflux.com/research.html

https://www.reviewofoptometry.com/ce/the-lowdown-on-blue-light-good-vs-bad-and-its-connection-to-amd-109744

http://www.digitaltrends.com/mobile/does-blue-light-ruin-sleep-we-ask-an-expert/

https://chriskresser.com/how-artificial-light-is-wrecking-your-sleep-and-what-to-do-about-it/

http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/blue-light-has-a-dark-side

Share this | Μοιραστείτε: